Politika

Čović: “Tuđman je rekao da je Bosna i Hercegovina nacionalna država hrvatskog naroda”

Povodom 28. godišnjice osnivanja HDZ-a Hrvatske u Splitu koje je održano jučer prisustvovao je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Dragan Čović- Screenshot/YouTube

Čović je u svom obraćanju kazao:

Advertisements

“BiH je nacionalna država hrvatskog naroda, rekao je prvi predsjednik Franjo Tuđman. Ako smo se othrvali tome da opstanemo kao narod, sada moramo raditi na tome kako da izgradimo BiH kao jednu modernu državu. Jedan je HDZ, uvijek to kažem. Isti su nam osnivači.

Moramo gledati kako kvalitetno infrastrukturno i ekonomski povezati Hrvatsku i BiH. Mi jesmo glavna snaga u Hrvatskoj i u BiH, napravimo jedan snažni pleter, budimo dio zajedničkog evropskog prostora pa se ni ta administrativna granica neće toliko vidjeti”, kazao je Čović.

“Meni je drago da mi imamo prijatelje i među Bošnjacima i među Srbima, a najznačajnije od svega u Bosni i Hercegovini je snažno okupiti i organizovati jedinstevn hrvatski narod. Zbog toga smo i organizovali Hrvatski narodni sabor (HNS) u BiH koji je pružio ruku svim političkim strankama hrvatskog naroda u BiH, a ima ih više od 20 da upravo pošaljemo poruku i onim međunarodnim predstavnicima koji još uvijek nam pokušavaju pomoći da izgradimo jedno moderno društvo, ali prije svega partnerskim narodima u BiH da se bez hrvatskog naroda neće moći graditi budućnost BiH”, zaključio je Čović, piše “Avaz“…

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh