Politika

Šepić: “Nezavisni blok dat će šansu onima koji nemaju ‘štele'”

“Narodni nezavisni blok – Pokret za Evropu” osnovan je danas na osnivačkoj skupštini i prvoj konvenciji u Sarajevu.

Senad Šepić i Fuad Kasumović

Novu stranku odnosno pokret čine najvećim dijelom mladi i stručni ljudi, koje dosadašnja politika u BiH, kako je rečeno, nije prepoznala, piše “Avaz“…

“Svima onima koji nemaju “štele” i “leđa” želimo dati šansu da rade i grade Bosnu i Hercegovinu”, poručio je na pres-konferenciji predsjednik Inicijativnog odbora za osnivanje Nezavisnog bloka i član Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić.

Politika, koju će zagovarati članovi Nezavisnog bloka, bit će okrenuta ka budućnosti, a u prvom planu bit će stvarne potrebe i problemi građana BiH.

“Želimo riješavati stvarne probleme i Srba i Hrvata i Bošnjaka i drugih naroda u ovoj zemlji. Dakle, želimo ekonomsku politiku, zaustaviti odlazak ljudi iz BiH, ravnomjerno razvijati cijelu BiH, drugi partnerski odnos prema bh. dijaspori i vratiti vjeru svakom čovjeku da može svojim radom, zalaganjem i znanjem uspjeti u ovoj zemlji.

U tom smislu smo napravili novi politički projekat koji će se faktički već od sutra razvijati na prostoru BiH”, kazao je Šepić. Dodao je da će sve učiniti da se bh. građani nikada ne postide onoga što je odlučio raditi Nezavisni blok.

“To je politika gdje se želimo prije izbora dogovoriti o svim problemima sva tri naroda u BiH i da onda krenemo ka euroatlanskom putu bez ikakvih svađa i problema u ovoj državi. Građanima neće biti bolje ako se svađaju svaki dan i izmišljaju nove afere”, kazao je zamjenik predsjednika i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Nezavisni blok usvojio je Platformu za oslobađanje potencijala i pokretanje BiH. Jedna od tačaka platforme, koje će biti ključni pravac političkog djelovanja u narednom periodu, uključuje zalaganje za oslobađanje od politike svađe, inata i traženja problema te oslobađanje od ekonomske politike siromašenja, kredita i visokih poreza.

“Okvirno Platforma sadržava 15 pravaca našeg djelovanja, na osnovu čega smo pripremili 400 konkretnih mjera. Naš pristup je da gradimo institucije koje će suštinski voditi ovu zemlju i odgovarati građanima, kao i da imamo ravnomjeran razvoj i ulaganja na prostoru cijele BiH”, naglasio je Šepić na pres-konferenciji održanoj po okončanju prve konvencije novog pokreta u BiH – Nezavisnog bloka.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh