Politika

Krenule ostavke SNSD-ovaca u parlamentranim tijelima BiH

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić obavijestio je Kolegijum ovog doma da podnosi neopozivu ostavku na članstvo u Komisiji za vanjsku trgovinu i carine.

Parlament - Nap.ba

“Shodno zaključku Izvršnog komiteta SNSD-a da se podnese ostavka u svim komisijama i odborima oba doma Parlamentarne skupštine, ja sam putem Kluba poslanika poslao danas obavještenje kolegijumu Predstavničkog doma da podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Komisiji za vanjsku trgovinu i carine”, rekao je Špirić “Srni”…

Advertisements

Izvršni komitet SNSD-a odlučio je prošle sedmice da svi članovi komisija i odbora iz ove stranke u oba doma Parlamentarne skupštine BiH podnesu ostavke u tim odborima i komisijama.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici održanoj u srijedu, 26. jula, smijenio je Špirića sa čela Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno–sigurnosne agencije (OSA” BiH, nakon čega je srpski delegat u Domu naroda Sredoje Nović iz SNSD-a obavijestio Kolegijum Doma da podnosi neopozivu ostavku na članstvo u ovoj komisiji.

Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, nakon sjednice Izvršnog komiteta rekao je da OSA ne smije biti “megafon jedne političke partije i da liči na bivšu bošnjačku obavještajnu službu AID”, te da Bošnjaci sada apsolutno upravljaju ovom agencijom.

Ostavke podnosimo jer nema potrebe da u parlamentu trpimo nasilje“, rekao je ranije Špirić.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh