Politika

Emil Vlajki – U narednih deset godina od Srbije neće ostati ni "S"

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Emil Vlajki upozorio je da u narednih deset godina od Srbije neće ostati ni "S", te da slijedi njeno propadanje i teritorijalno komadanje, a da je Rusija jedina sila koja to može spriječiti.

No image - Haber.ba

Advertisements


Emil Vlajki (Foto: Screenshot)

Vlajki je na promociji njegove knjige “Demonizacija Srba” u Trebinju rekao da smatra da vlast u Srbiji “nema pojma šta radi”, pošto želi da sjedi na dvije stolice.

“Hoće malo ofirati sa Rusima, malo sa Zapadom, a mislim da ni jedni ni drugi ne daju dovoljno dok Srbija ne odluči na koju će stranu”, rekao je Vlajki, naglašavajući da Rusija ima veliku moć da zaštiti Srbe i Srbiju, ali se “ona prethodno mora odlučiti gdje će”.

On je rekao da je ruska opcija za sada mnogo bolja nego američka, te dodao da mu nije jasno zbog čega bi Srbija hrlila prema Zapadu, koji je i srpsku državu i srpstvo “demonizirao, bombardirao, otkidao teritorije, a pri tome nije unosio nikakav kapital”.

Prema mišljenju Vlajkija, Srbija će nastaviti da se komada, odnosno da se neće sve zaustaviti samo na Kosovu.

“Tu nema dileme. Prvo NATO zemlje moraju opravdati agresiju koje su vodile, bombardirale su Srbe, a to nisu činili ni Muslimanima ni Hrvatima ni Albancima”, kaže Vlajki i dodaje da je jasno kuda sve to vodi, kao i zbog čega su 70 do 80 posto onih koji su optuženi u Haškom tribunalu upravo Srbi.

Za ratove u BiH, kaže Vlajki, neko je morao biti kriv, međunarodna zajednica nije mogla sebe optužiti, a ni Hrvate koji su bili štićenici Austrije, Vatikana i Njemačke, niti Muslimane, pa su onda ostali Srbi.

Govoreći o ulasku Srbije u EU, Vlajki je istaknuo da “ukoliko ijedan dio Srbije uđe u EU, to biti tek za dvadesetak godina”.

(srna)


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh