Politika

Govedarica: “I Dodik i Cvijenovićeva će završiti u zatvoru”

Nakon što je završila posebna sjednica Narodne skupštine RS, koja nije ni počela, poslanici su bili na istim pozicijama kao i juče: poslanci većine tvrde da opozicija zamajava javnost, dok opozicionari tvrde da se vlast boji i poručuju Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović da će zajedno robijati nakon parlamentarnih izbora naredne godine.

No image - Haber.ba

Advertisements

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica istakao je da će opozicija uputiti interpelaciju i da će njihova inicijativa za opoziv Vlade bh. entiteta RS svakako biti razmatrana u redovnoj skupštinskoj proceduri. On je ponovio da Dodik neprestano dijeli Srbe, a onda se i osvrnuo na nedavne izjave koje je predsjednik bh. entiteta RS uputio njemu i lideru PDP-a Branislavu Borenoviću, piše “BN“…

“Laki je malo nervozan! Ta njegova mržnja prema meni i Borenoviću dolazi iz njegovog straha. Dodik je prošlost. Završiće u zatvoru, kao i Željka Cvijanović. Samo što će on biti u muškom, a ona u ženskom zatvorskom odjeljenju”, kazao je Govedarica.

Borenović je bio još oštriji, pa je poručio Dodiku da ode “malo preko Vrbasa” da se pregleda umjesto što ide u Rusiju. (op. a. “preko Vrbasa” je kolokvijalni izraz za ludnicu koja se nalazi u Banjoj Luci i koja je smještane uz rijeku Vrbas.)

“Dodik je brutalno napao mene i Govedaricu zato što je kukavica. Taj veliki baja i mali miš. Dodik je pokazivao srpstvo tako što je za vrijeme rata švercao cigarete. Poručujem mu da se ne krije iza naručenih priloga RTRS-a i SRNE”, istakao je Borenović i dodao da je opozicija spremna na proteste ukoliko svoja prava ne ostvare u parlamentu.

Lider NDP-a Dragan Čavić smatra da je prošlo vrijeme parlamentarnih borbi i da je očigledno da to ne “pali”.

“Mi se zamlaćujemo time da je moguća parlamentarna borba protiv ove vlasti. Kupovina poslanika to dokazuje. Birač, Šume Srpske, Ljubija… Šta sve treba da se vidi da ova vlast nije okupljena oko javnog dobra? Protiv takvog konglomerata nije moguće voditi parlamentarnu borbu i ne treba da se plašimo čovjeka koji odmah zakazuje kontramitinge”, rekao je Čavić.

On smatra da je ministar finansija bh. entiteta RS Zoran Tegeltija trebao davno biti smijenjen. Propale su, istakao je Čavić, tri banke, za njegovog mandata rastu zaduženja, on je garantovao za preduzeće Nikola Tesla i dnevno zadužuje bh. entitet RS više od milion KM…

“Govoriti o uspješnosti (bh. entiteta) RS je neistina. Imamo ogroman deficit. Preko 16 milijardi maraka su obaveze privrede u (bh. entitetu) RS. Javna preduzeća ne uplaćuju redom zdravstveno i penziono osiguranje. Uskraćeno je ustavno pravo radnicima tih preduzeća”, kazao je Čavić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh