Politika

Zvizdić o poslanicima novog kluba u Parlamentu BiH: “Riječ je o iskrenim patriotima koji vole BiH”

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i potpredsjednik SDA Denis Zvizdić komentarisao je u Dnevniku “TV1” posljednje poteze tzv. “odmetnute četvorke” u Parlamentu BiH.

Denis Zvizdić - Anadolija

Advertisements

Formiranje novog kluba svojim potpisima najavili su zastupnici SDA Salko Sokolović i Sadik Ahmetović, te nedavno isključeni Senad Šepić, dok je uloga Šemsudina Mehmedovića ostala nejasna u cijeloj situaciji, a zanimljivo je da se ne oglašava proteklih nekoliko dana.

Prema informacijama koje ima “Patria“, Mehmedović je ostao uz kolege iz novog kluba. Zvizdić je izrazio žaljenje zbog posljednjih dešavanja u Klubu SDA u Državnom parlamentu, ali je dodao da je optimističan da će tri zastupnika ipak raditi zajedno sa kolegama iz Kluba SDA.

“Kao što znamo, jedan zastupnik više nije član SDA, ali s obzirom na to da imamo iste ciljeve, a ciljevi su napredak i razvoj BiH, stvaranje dobrih pretpostavki za našu budućnost, za budućnost mladih i novih generacija. Čini mi se da možda još ima prostora da tri člana SDA, koji zaista jesu i stari članovi, iskusni kadrovi, članovi koji zaista imaju ozbiljan autoritet i ozbiljan background iza sebe, da ostanu na zajedničkom putu, da ostanu zajedno raditi sa ostalim zastupnicima SDA”, naveo je Zvizdić.

Potez koji je uradio, kako je ocijenio, stari istaknuti član SDA Šemsudin Mehmedović, obećavajući je.

“Na neki način uvijek sam i zagovarao taj princip. Nastojat ćemo ili ja ću nastojati, mislim da je važno poslati poruke koje bi zadržale jedinstvo Kluba unutar devet zastupnika SDA. Ponavljam, zaista su nam isti ciljevi. O modelima kako doći do realizacije cilja koji će značiti ekonomski razvoj i stabilnost BiH, u SDA je uvijek bilo dovoljno prostora za različita mišljenja i za donošenje odluka na bazi stvarnih i realnih argumenata”, potcrtao je Zvizdić.

Dodao je da je optimizam koji trenutno iskazuje možda i prevelik ili možda nije utemeljen na činjenici da su tri zastupnika već pokrenula formiranje kluba.

“Ali oni su dugogodišnji zastupnici SDA, riječ je zaista o iskrenim, realnim, stvarnim patriotima i ljudima koji sigurno vole ovu državu, vole BiH. Takvi su i svi ostali zastupnici u Klubu SDA, takva je čitava SDA kao najjača i najdržavotvornija stranka u BiH. Čini mi se da to treba ostati politički prostor unutar kojeg oni treba da djeluju”, zaključio je Zvizdić, prenose “Vijesti“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh