Politika

NEĆE U “NEZAVISNI BLOK”: Šemsudin Mehmedović napušta Šepića, Ahmetovića i Sokolovića

SDA Tešanj traži održavanje vanrednog kongresa SDA, ukidanje ukora Šemsudinu Mehmedoviću i obećava da će njihov predsjednik raditi u skladu sa Statutom SDA BiH.

Šemsudin Mehmedović - blogspot

Advertisements

Danas je u Tešnju održana vanredna Skupština SDA Tešanj na kojoj su usvojeni zaključci kojima se potvrđuje povjerenje Šemsudinu Mehmedoviću, piše “Slobodna Bosna“…

Također, SDA Tešanj traži održavanje vanrednog kongresa SDA, ukidanje ukora Šemsudinu Mehmedoviću i obećava da će njihov predsjednik raditi u skladu sa Statutom SDA BiH.

To znači da Mehmedović neće biti član novog kluba kojeg osnovaju Senad Šepić, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović. Također, ovo bi mogla biti najava da će Mehmedović biti lojalan i prilikom glasanja u Parlamentu BiH.

Podsjetimo, bivši zastupnici SDA Senad Šepić, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović predali su zahtjev za osnivanje novog kluba u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, dok Šemsudin Mehmedović nije bio prisutan za vrijeme potpisivanja.

U zahtjevu se navodi da će se klub zvati Nezavisni blok te da će funkciju predsjedavajućeg kluba obavljati zastupnik Salko Sokolović, a dužnost njegovog zamjenika Sadik Ahmetović.

U petak navečer, održana je hitna sjednica Izvršnog odbora SDA Tešanj na kojoj je zaključeno da će se od Predsjedništva SDA zatražiti poništenje ukora Šemsudinu Mehmedoviću.

S tim u vezi održana je sjednica Izvršnog odbora SDA Tešanj i danas, gdje je kao jedan od zaključaka donesen da Skupština SDA Tešanj izražava protivljenje izrečenoj mjeri ukora predsjedniku Općinskog odbora SDA Tešanj Šemsudinu Mehmedoviću.

Osim toga, od predsjednika Stranke demokratske akcije su zatražili da izrečenu mjeru u što kraćem roku stavi van snage, da će se Skupština OO SDA opredijeliti prema njegovoj odluci, a da će Mehmedović nastaviti svoju borbu za bolju SDA.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh