ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Politika

Zakazana hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Poslanici o povećanju akciza 5. aprila

Za srijedu, 5. april, zakazana je hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

No image - Haber.ba

Na dnevnom redu je zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje prijedloga izmjena i dopuna Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, po hitnom postupku kojim se predviđa uvođenje dodatne takse od 0,15 KM za svaku kupljenu litru goriva.

Izmjene i dopune Zakona o akcizama BiH usvojene su na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH prostom većinom, bez glasova srpskih ministara iz Saveza za promjene.

Poslanici Saveza za promjene u Predstavničkom domu PSBiH najavili su kako će glasati protiv hitne procedure, ali i samih izmjena i dopuna Zakona o akcizama ukoliko se amandmanima ne osigura da povećanjem akciza ne budu obuhvaćeni poljoprivrednici, koji se nakon 1. fenruara, stupanja na snagu adaptiranog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) već nalaze u teškom stanju.

Na dnevnom redu hitne sjednice Predstavničkog doma PS BiH je i zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje prijedloga izmjena i dopuna Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, po hitnom postupku, kao i zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje prijedloga o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, po hitnom postupku.

Pred poslanicima će se naći i zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje prijedloga zаkоnа о оsigurаnju dеpоzitа u bаnkаmа Bоsnе i Hеrcеgоvinе, po hitnom postupku.

Usvajanje ovih zakonskih rješenja obaveze su BiH iz Pisma namjere s ciljem dobivanja nove tranše MMF-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh