Politika

IZETBEGOVIĆ PORUČIO BOŠNJAČKIM POLITIČARIMA: “Svi moraju imati crvenu liniju kada je interes države i naroda u pitanju”

“Borba za istinu, pravdu i prosperitet države BiH naš je put kojim ćemo zajedno s vama nastaviti”, rekao je Bakir Izetbegović na izvještajnoj skupštini Udruženja boraca “Crni Labudovi”.

Udruženja boraca ''Crni Labudovi''

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović na izvještajnoj skupštini Udruženja boraca “Crni Labudovi” pozvao je članove Udruženja da se ne dijele i da ostanu jedinstveni kada su u pitanju nacionalni interesi.

Poručio je da svi bošnjački političari moraju imati crvenu liniju kada je interes države i naroda u pitanju.

“Borba za istinu, pravdu i prosperitet države BiH naš je put kojim ćemo zajedno s vama nastaviti”, istakao je Izetbegović.

Ukazao je na značaj jedinice ”Crni labudovi” u ratu, ističući da su bez ikakve kalkulacije odgovorili svakom zahtjevu. Zahvalio je članovima Udruženja što čuvaju i njeguju tradiciju ”Crnih labudova” i Armije Republike BiH.

Skupštini je prisustvovao federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, te ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo.

Ministar Bukvarević je čestitao Udruženju na svemu što su postigli u protekle tri godine. Zahvalio je za ono što čine u očuvanju istine o odbrani BiH i naveo da to rade iskreno. Podsjetio je da je to jedno od udruženja koje u svojim izvještajima nema stavke za lična primanja.

“Ta iskrenost bila je prepoznatljiv simbol ‘Crnih labudova’ i u protekloj agresiji zbog čega ste kao i danas bili cijenjeni u narodu. Uz ovlaštenje rukovodstva udruženja boraca kao i svih drugih udruženja koja okupljaju pripadnike Armije i MUP-a BiH želim da odamo priznanje predsjedniku Bakiru Izetbegoviću na borbi za istinu i pravdu za žrtve genocida i da mu kažemo da predstavnici boračkih udruženja stoje iza njega i da želimo da se zajedno borimo za istinu, pravdu i prosperitet naše jedine domovine BiH”, istakao je ministar Bukvarević.

Za doprinos u radu Udruženja u protekloj godini zaslužnim pojedincima i institucijama su uručena priznanja.

Najveće priznanje ”Povelja Udruženja ” za 2016. godinu dodijeljena je federalnom ministru Edinu Ramiću.

Ramić je u ime dobitnika priznanja zahvalio Udruženju te obećao da će Ministarstvo na čijem je čelu i dalje biti podrška na polju čuvanja tradicije sjećanja i na polju izgradnje boljih uslova života kroz projekte održivog povratka, saopšteno je iz Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh