ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Politika

DOM NARODA PSBIH: Sjednica neće biti održana zbog bojkota delegata SNSD-a

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je u blokadi. Na sjednicu, koja je trebalo da bude održana sutra neće doći tri delegata iz bh. entiteta Republike Srpske i to dva iz SNSD-a i jedan iz DNS-a.

Dom naroda PSBiH - Bhrt.ba

Kako je potvrđeno “BN” portalu u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, delegati iz bh. entiteta Republike Srpske Sredoje Nović (SNSD) i Nebojša Radmanović (SNSD) obavijestili su u petak rukovodstvo Doma, predsjedavajućeg i njegove zamjenike da “zbog situacije u BiH neće doći na zakazanu sjednicu u ponedeljak”…

U istom dopisu, prema tom izvoru, se navodi da na sjednicu neće doći ni Dragutin Rodić iz DNS-a.

Zbog nedolaska Novića, Radmanovića i Rodića nema potrebnog kvoruma za sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Klub srpskih delegata u Domu naroda čine još dva poslanika iz bh. entiteta Republike Srpske, Ognjen Tadić i Darko Babalj iz SDS-a.

Razlog za nedolazak na sjednicu delegata iz stranaka vladajuće koalicije u bh. entitetu Republici Srpskoj (SNSD i DNS) može se tražiti u zaključcima Narodne skupštine, koji su doneseni nakon što je podnesen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

U skupštinskim zaključcima, podržanim od vladajuće većine u bh. entitetu Republici Srpskoj, se “tražila” blokada rada zajedničkih organa u BiH dok se ne riješe otvorena pitanja, ne samo revizije, nego i suda i tužilaštva, odnosno prisustvo stranaca u Ustavnom sudu BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh