Politika

NDP podnio krivične prijave protiv Izetbegovića i Softića

“NDP je podnio krivačne prijave protiv Sakiba Softića i Bakira Izetbegovića zbog lažnog predstavljanja i potstrikivanja na nezakonito djelovanje”, rekao je Dragan Čavić, lider NDP-a.

Dragan Čavić - Nezavisne.com

Osim što je namjera, da, kako je rekao, zaštiti pravni poredak BiH, namjera je i da se ospori presuda Međunarodnog suda pravde za genocid protiv Srbije, pišu “Nezavisne“…

Naime, Čavić je rekao da Softić ni tada nije imao legitimnost kao agent, zato što odluka predsjedništva o njegovom imenovanju iz 2004. godine nije bila objavljeno u Službenom glasniku BiH.

“Vjerujemo u pravdu i vjerujemo da će i Tužilaštvo i Sud BiH djelovati odgovorno u ovom delikatnom pravnom pitanju na isti način kako su djelovali u delikatnim pravnim pitanjima u vezi sa Danom (bh. entiteta) RS i postrojavanjem jedinice Oružanih snaga BiH na 9. januar u Banjaluci”, rekao je Čavić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh