Politika

Cvijanović: “Na sjednici vlada RS-a i FBiH razgovarat ćemo o Reformskoj agendi i autoputu”

Na zajedničkoj sjednici vlada bh. entiteta Republike Srpske i Federacije BiH, 9. marta u Banjoj Luci, bit će razmatrane realizirane mjere iz Reformske agende te najavljena izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo.

Željka Cvijanović - Blic.rs

Premijerka bh. entiteta RS Željka Cvijanović rekla da se po pitanju putne komunikacije očekuje veliki aktivizam entitetskih vlada i nadležnih ministarstava, a koji će morati sarađivati s Vijećem ministara i Ministarstvom komunikacija i saobraćaja BiH.

Advertisements

“To će biti prvi korak nakon čega će naša radna radna grupa moći da radi na konkretnim stvarima, po pitanju trase, uvjeta koje je potrebno sagledati te finansijskoj konstrukciji”, dodala je Cvijanović večeras za “RTRS“…

Ostaje da se vidi kada će početi realizacija ovog projekta, a, kako je dodala, postoji obaveza da se nadležna tijela pripreme za taj posao.

Na zajedničkoj sjednici vlada bh. entiteta RS i Federacije BiH bit će, kaže, definisana i buduća saradnja te dinamika održavanja zajedničkih sjednica tokom godine, te iz kojih razloga će biti sazivane i šta je potrebno da se time postigne.

Razmatrat će i iskustva u implemetaciji određenih zakona.

“Jedna od tema bit će i da se sagledaju iskustva novih zakona koji su usvojeni u (bh. entitetu) RS u borbi protiv ‘sive ekonomije’ s obzirom da se Federacija BiH sprema da donese takve zakone”, rekla je enitetska premijerka Željka Cvijanović.

Sjednica će biti održana, u četvrtak, 9.marta, u Administrativnom centru Vlade bh. entiteta Republike Srpske, u Banjoj Luci, s početkom u 13 sati.

Ovoj sjednici će prethoditi bilateralni sastanci ministara vlada bh. entiteta RS i Federacije BiH, u terminu od 12.00 do 13.00 sati, najavljeno je danas nakon radno-konsultativne sjednice Vlade bh. entiteta RS.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh