ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Politika

Zvizdić: “Sankcije Dodiku će pomoći BiH na evropskom putu”

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je nakon povratka bh. delegacije koju je predvodio u službenoj posjeti Srbiji, da taj posjet govori o potrebi da se na prvo mjesto stavi dobrosusjedska saradnja koja će dalje voditi izgradnji mira i stabilnosti te da se radi o kontinuitetu dobrih odnosa koje imaju VMBiH i Vlada Srbije.

Denis Zvizdić - Nezavisne.com

Potvrdio je da se tokom posjete najviše razgovaralo o ekonomiji.

“Najviše se razgovaralo o ekonomiji, daljem razvoju ekonomskih odnosa jer smatramo da postoji puno prostora da se unaprijedi naša vanjskotrgovinska razmjena. Izgradnja cestovne infrastrukture je osnovni preduslov ostvarenja dobre ekonomske saradnje”, rekao je Zvizdić za “N1“…

Smatra također da će sankcije Miloradu Dodiku pomoći BiH na evropskom putu.

“Mislim da će sankcije pomoći da se razriješe odnosi i u BiH i na Balkanu jer ako imate permanentno djelovanje suprotno Dejtonskim postulatima i pomirenju u samom regionu, onda sankcije pomažu da se takvi pojedincima pošalje poruka da se vrate unutar normalnih margina svog političkog djelovanja”, poručio je Zvizdić.

Ocijenio je da je Balkan dodatno opterećen “dodatnim emocijama i nekada najobičnija pitanja na Balkanu dobiju na važnosti”.

“Mi sa Srbijom imamo neriješenih pitanja, kao što su pitanja granica od čega je 97 posto riješeno”, istakao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Govoreći o predstojećoj zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, Zvizdić je izrazio očekivanje da će Nikolić doći s pozitivnim porukama i da će “poruke koje je imao priliku čuti na našem sastanku sa Vučićem biti dobra smjernica kojom idu naši odnosi”.

Kada je u pitanju rad vladajuće koalicije i odnosi u njoj, Zvizdić je kazao da “u VMBiH imamo koaliciju svih stranaka jer se svi moramo potruditi da jednim upornim angažmanom ispunimo ono što smo obećali građanima”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh