Politika

Irma Baralija (NS Mostar): “HNK ima budžet od oko 200 miliona, a u OŠ ‘Gnojnice’ đaci nemaju toalet”

Povodom početka nastave, predsjednica NS Mostar Irma Baralija ukazala je na stanje u mostarskoj Osnovnoj školi “Gnojnice”, u kojoj ne postoji mokri čvor, već su đaci kao i osoblje škole prinuđeni da koriste vanjski WC.

Irma Baralija - Fokus.ba

Na ovakvoj zimi i minusima kakvim decenijama nije svjedočio Mostar, đaci u Osnovnoj školi Gnojnice prinuđeni su da koriste vanjski toalet. Za to vrijeme, vlasti koje čine SDA i HDZ, i koje preko kantonalnih institucija i gradske administracije, koju drže, imaju i kapacitet i obavezu da riješe ovaj problem, vrijeme troše samo na međusobna prepucavanja što je sramotno”, kaže Baralija.

Baralija je pozvala Vladu HNK, a onda i zastupnike u Skupštini HNK, kao i Gradsku upravu Mostara, da uzmu u obzir stanje u kojima se nalazi OŠ Gnojnice.

“HNK ima budžet od oko 200 miliona. Grad Mostar ima budžet od preko 60 miliona. Za izgradnju mokrog čvora u OŠ Gnojnice potrebno je nekoliko hiljada maraka. Zato pozivamo odmah Ministarstvo obrazovanja, kao i Gradsku upravu, da interventno reaguju i rasporede sredstva za potrebe đaka u OŠ Gnojnice, kao i zastupnike u Skupštini HNK da pokrenu inicijativu na sjednici ako se vlasti ogluše na pozive. To je najmanje što mogu učiniti za đake“, kazala je Baralija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh