Politika

DRAGAN MEKTIĆ: “Špirić je opasniji za BiH od islamskog radikalizma”

Poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Nikola Špirić danas je kazao da “prijeti opasnost da ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i pojedini direktori agencija prerastu u vodiče borcima islama kroz BiH”, te da oni možda nesvjesno, pružaju snažnu podršku u odabiru najboljih lokacija za regrutne i centre za obuku.

Dragan Mektić - Anadolija

Advertisements

Na ove, u najmanju ruku, neumjesne optužbe reagovao je za portal “Slobodne Bosne” Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

“Špirić je bezobrazan, krajnje dvoličan i svjesno obmanjuje javnost. On kao predsjedavajući zajedničke komisije Parlamenta BiH za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH apsolutno sve izvještaje OSA-e prihvata i potpisuje bez primjedbi, a u javnosti iznosi sasvim druge informacije. Špirić ne samo da podržava rad OSA-e već je u vrijeme dok je bio predsjedavajući Vijeća ministra BiH i ujedno predsjednik nadzornog tijela za kontrolu OSA-e svog sina Aleksandra Špirića zaposlio u Obavještajnu-sigurnosnu agenciju. Aleksandar Špirić je nakon izvjesnog vremena upućen u Beograd gdje radi kao obavještajni ataše u ambasadi BiH“, kaže ministar Mektić.

“Špirić je sa stanovišta korupcije opasniji za BiH od islamskog radikalizma, jer nema ozbiljnije koruptivne afere u BiH u kojoj se ne spominje njegovo ime. Takođe, u svim velikim istragama Tužilaštva BiH pominje se Nikola Špirić. Mogu samo da mu poručim da je prekinuta tuzlanska osovina koja je imala uticaja na Tužilaštvo BiH, a koju su činili Goran Salihović, Mato Đaković i Nikola Špirić i da će i pored toga što je uspio da obustavi istragu protiv sebe, vezano za kupovimu stana u Beču vrijednog oko milion maraka, ipak morati dokazivati porijeklo tog novca. Kao dokaz za sve moje navode stoji izjava Kemala Čauševića, bivšeg direktora UIO BiH, vezana za slučaj ‘Pandora’, u kojoj se gotovo na svakoj strani pominje ime Nikole Špirića”, zaključuje ministar Mektić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh