Politika

Zbog kršenja odredbi Statuta: Demokratska fronta isključila tri istaknuta člana iz stranke

U skladu sa zaključkom 15. sjednice Predsjedništva Demokratske fronte koji se odnosi na utvrđeni princip da pri uspostavi većine u općinskim vijećima Demokratska fronta neće koalirati sa SDA, SBB i HDZ BiH, a u vezi sa kršenjem odredbi Statuta DF-a, Predsjedništvo Demokratske fronte donijelo je određene odluke.

Željko Komšić - Radiosarajevo

Advertisements

Tako je donesena odluka o prestanku mandata članici Predsjedništva DF-a Karolini Karačić i njenom isključenju iz članstva u Demokratskoj fronti, a iz DF-a su isključeni i Dževad Topić i Sead Srna.

“U skladu sa odredbama Statuta Demokratske fronte, isključenje iz stranke izriče se za članstvo, djelovanje i kandidaturu u drugoj stranci/partiji, djelovanje koje je u suprotnosti sa osnovnim principima i ciljevima Stranke, kršenje Statuta stranke, ponašanje ili djelo kojim se nanosi ozbiljna šteta ugledu stranke”, saopštili su iz DF-a…

Dodaju da su troje nabrojanih, sada već bivših članova DF-a, suprotno stavovima stranke, radili u interesu koalicija SDA/SBB, kao i u interesu novoizabranog načelnika općine Centar, Nedžada Ajnadžića.

“Napominjemo da su svo troje isključenih prošli na listi za vijećnike općine Centar – Sarajevo kao kandidati Demokratske fronte”, navodi se na kraju saopštenju iz DF-a.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh