Politika

Vijeće ministara BiH danas o budžetu i međunarodnim obavezama BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas će na sjednici razmatrati Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora.

Sjednica Vijeća ministara BiH - SlobodnaEvropa.org

Advertisements

Na predloženom dnevnom redu sjednice su i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH te Nacrt zakona o dopunama Zakona o trošarinama u BiH, javlja “Fena”…

Vijeće ministara BiH trebalo bi se očitovati i o Prijedlogu odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta “Projektiranje, sanacija, rekonstrukcija i nadogradnja objekta ‘Zrak’ u Sarajevu za smještaj Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH”.

Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o odobravanju projekta kupovine/nabave objekta za potrebe smještaja institucija BiH u Sarajevu i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o odobravanju projekta nabave objekta za smještaj institucija BiH u Mostaru.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati više nacrta o ratifikaciji međunarodnih ugovora, među kojima je i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o operativnoj i strateškoj suradnji između BiH i Ureda evropske policije, Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o vojno-financijskoj suradnji između Vijeća ministara BiH i Republike Turske i Implementacijskog protokola u vezi s financijskom pomoći između Vijeća ministara BiH i Vlade R Turske te Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma između BiH i Europske unije o sudjelovanju BiH u programu “Evropa za građane”.

Istovremeno, planirano je izjašnjavanje o Informaciji o problemima u vezi s primjenom zakonā o prekršajima u BiH, te Informaciji o održanim obukama iz oblasti javnih nabava u 2015. godini, kao i o određenim kadrovskim rješenjima.

Jedna od tačaka dnevnog reda odnosi se i na Prijedlog odluke o osnivanju Radne skupine za izradu Nacrta zakona o pravima žrtava torture u Bosni i Hercegovini – novi tekst.

Između ostalog, predviđeno je razmatranje Prijedloga ocjene opravdanosti sudjelovanja pripadnika vojne policije Oružanih snaga BiH u misiji “Odlučna podrška” u Afganistanu.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh