Politika

Vlada KS zatražila smjenu policijskog komesara Vahida Ćosića

Vlada Kantona Sarajevo je okončala svoju 47. vanrednu sjednicu, a koja je počela prije dva dana, u povodu aktuelne sigurnosne situacije u Kantonu Sarajevo. Kako je saopšteno, podnesena je inicijativa za smjenu policijskog komesara MUP- a KS Vahida Ćosića.

Vahid Ćosić - Faktor.ba

Advertisements

Nakon održanih vanrednih sjednica 08. februara, 28. jula 2016. godine, te upravo okončane 47. sjednice koja je počela 11. oktobra, u skladu sa Zakonom o Vladi i Zakonom o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo i u skladu sa svojim ovlaštenjima, Vlada Kantona Sarajevo je konstatovala da je došlo do propusta u obavljanju poslova iz nadležnosti Uprave policije, piše “N1“…

Kako je Vlada navela u svom Zaključku, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova će Nezavisnom odboru za izbor i reviziju policijskog komesara u skladu sa članom 50. Zakona o unutrašnjim poslovima KS podnijeti inicijativu za smjenu policijskog komesara MUP-a KS.

Vlada Kantona Sarajevo pozdravlja brzo donošenje zakonskih propisa te pooštravanje sankcija i kazni za počinioce djela iz oblasti sigurnosti saobraćaja.

Od sudova Vlada KS traži izricanje strožijih kazni kao i prestanak pravne prakse u kojoj se izriču presude koje nisu adekvatne počinjenim krivičnim djelima.

Vlada Kantona Sarajevo sugeriše Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH da razmotri zakonom propisane mjere sa ciljem unapređenja efikasnosti rada tužilačkih i pravosudnih institucija u Kantonu Sarajevo.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh