Politika

SDP BiH: Neprihvatljivo da Srebrenica ima načelnika koji negira genocid

Delegacija Socijaldemokratske partije BiH, sa predsjednikom Nerminom Nikšićem, održala je sastanak sa članicama udruženja iz Srebrenice.

Nermin Nikšić - Facebook

Advertisements

Glavna tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u ovom gradu nakon objave nezvaničnih rezultata izbora za načelnika Opštine Srebrenica. Na sastanku su članice udruženja, kako se navodi u saopštenju SDP-a BiH, informisale predsjednika i dio rukovodstva te političke partije o brojnim nepravilnostima i neregularnostima tokom izbornog procesa u Srebrenici…

“Zabrinute smo činjenicom da je predizbornu kampanju za Mladena Grujičića vodio Vojislav Šešelj i njegova Srpska radikalna stranka, te da su primjećene brojne nepravilnosti tokom izbora. Porazno je da su na ovim izborima glasali ljudi iz Srbije, a da Srebreničani nisu imali priliku glasati za Ćamila Durakovića, koji je u svom mandatu bio načelnik svih građana Srebrenice.

Načelnik Srebrenice ne može biti osoba koja negira genocid počinjen u ovom gradu, a to je upravo Mladen Grujičić”, rekla je predsjednica Udruženja Majke Srebrenice Hatidža Mehmedović.

Predsjednik Nikšić je na sastanku naveo da je stav SDP-a BiH isti kao i stav predstavnica udruženja, a to je da osoba koja negira genocid ne može biti načelnik ove opštine.

“SDP BiH je prvi iskazao jasnu i nedvosmislenu podršku Ćamilu Durakoviću, koji se tokom svog mandata trudio biti načelnik svih građana Srebrenice. Drago mi je da imamo iste stavove, jer je i za nas neprihvatljivo da načelnik Srebrenice bude osoba koja negira genocid. SDPBiH će podržati načelnika Ćamila Durakovića, članice udruženja i sve građane Srebrenice, u pravnoj borbi za utvrđivanje svih nepravilnosti prilikom izbora u Srebrenici”, dodao je Nikšić, navedeno je u saopštenju SDP-a BiH.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh