Politika

Crnadak: Potrebno je nastaviti evropski put BiH

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH, rekao je da je Savez za promjene bio okidač novog talasa i nove energije u evropskom putu BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Igor Crnadak - Nezavisne.com

“Oni koji su uložili ogromnu volju u podnošenje aplikacije nisu kočničari. Ne mogu ti ljudi da budu optuživani da su antievropski. Kada je u BiH sve dobro, onda svi dijele slavu i onda je to uspjeh i Savjeta ministara BiH i Vlade RS i Vlade FBiH. Ali kada stvari stoje, neki bi htjeli da odgovornost bude samo na jednom jestu, a to nije moguće”, rekao je Crnadak.

Poručio je da je u interesu svih građana i RS i FBiH da se evropski put BiH nastavi i to na način da u julu bude prihvaćena aplikacija za članstvo, što je odgovornost svih ključnih političkih faktora u ovoj zemlji.

“Porebno je da se oko svih bitnih preduslova, pogotovo oko Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju postigne dogovor svih koji su bitni i relevantni, a tu mislim na kljućne institucije”, rekao je Crnadak.

On je rekao da je u BiH došlo do poljuljanog povjerenja zbog odluke Velimira Jukića, direktora Agencije za statistiku BiH o popisu.

“Dobro je što je član Predsjedništva BiH Dragan Čović juče rekao da je dogovor izigran i da se stvari moraju popraviti i promijeniti. Mislim da je dobro što smo od njega čuli da u Predsjedništvu neče biti preglasavanja”, rekao je on i dodao da svi sada očekuju praktične korake nakon ovih izjava.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh