Politika

IMA SE, MOŽE SE: DODIK POTROŠIO 19.000 KM ZA CVIJEĆE I 40.000 KM ZA POKLONE

Služba predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika u prošloj godini potrošila je 38.906 KM na poklone za domaće i strane goste i delegacije, te za nabavku poklon bonova povodom 8. marta, utvrdila je Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske, navodi “EuroBlic”.

Milorad Dodik - Nezavisne.com

Kako se navodi u izvještaju, Dodikov kabinet je potrošio 19.247 KM za održavanje cvjetnih aranžmana, dok je 134.568 KM potrošeno za nabavku ordenja, medalja i plaketa koje Dodik dodjeljuje zaslužnim građanima.

Na kraju prošle godine u Službi predsjednika je bilo 77 zaposlenih, ne računajući Dodika i dva potpredsjednika – Ramiza Salkića i Josipa Jerkovića.

Dodik je imao ukupno 19 savjetnika od kojih je deset bilo u radnom odnosu, šest ih je primalo tzv. funkcionalni dodatak, dok su trojica radila besplatno.

Ukupni rashodi za lična primanja bili su 2,4 miliona KM, računi za fiksne telefone plaćeni su ukupno 42.900 KM, a za mobilne 93.900 maraka, dok su putovanja i smještaj plaćeni 378.600 KM.

Održavanje voznog parka koštalo je 246.712 KM, a dva nova vozila plaćena su 95.780 KM. Ukupan budžet Službe predsjednika RS u 2015. bio je 9,8 miliona KM, revizori nisu imali veći zamjerki na trošenje, a manja prekoračenja pokrivena su realokacijom novca s jedne stavke na drugu.

Za humanitarne i radne akcije dato je 4,2 miliona KM, od čega je 709.000 KM pomoći za liječenje bolesne djece u ovom bh. entitetu, prenosi “Republika“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh