Politika

Izetbegović: Region ima kapacitet i kreativni potencijal

“Tokom predsjedničkog panela u okviru Samita 100 jasno se osjetila nova svijest o mogućnostima država u regionu, svijest o njegovom kapacitetu i kreativnom potencijalu”, izjavio je sinoć predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Bakir Izetbegović - Fena

Naglasio je da zajedničkom akcijom politike i biznisa stvari u regionu mogu i moraju da krenu nabolje.

Večeras ovdje nije nedostajalo evropskog entuzijazma, svi zajedno potvrdili smo spremnost da čvrsto idemo ka EU, ka članstvu u NATO, da svakodnevno popravljajući zakone stvaramo bolje uslove za živote naših građana“, istakao je Izetbegović, prenosi “Fena”.

Govoreći o zaključcima ovog skupa naveo je da se mogu odnositi na međusobno povezivanje, ubrzano rješavanje problema, sveukupnu dinamizaciju procesa, brži protok roba, izgradnju infrastrukture, veći pritisak biznisa na politiku s ciljem napretka i drugo.

“Treba da nastavimo da idemo u tom smjeru i da dodamo gas. Smatram da će i ovaj samit i sutrašnji sastanak Brdo-Brioni procesa ostvariti dobre i ozbiljne rezultate”, naveo je Izetbegović.

Učesnici Brdo-Brioni procesa, u okviru predsjedničkog panela “Dogovor za novo doba”, prisustvovali su večeras u Sarajevu Samitu 100 biznis lidera jugoistočne Evrope čiji je pokrovitelj Predsjedništvo BiH.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh