Politika

Pandurević odgovorila Dodiku: Raspiši izbore, podnesi ostavku i mi ćemo se povući sa svih nivoa u BiH!

Zastupnica SDS-a istakla je da Milorad Dodik više nije u poziciji da bilo kome postavlja bilo kakve uslove. Njemu je narod rekao svoje…

Aleksandra Pandurević - SlobodnaBosna.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će raspisati opšte izbore kada poslanici SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH podnesu ostavke i kada se iz institucija BiH povuku oni koji su tamo imenovani iz Republike Srpske, pišu “Vijesti“.

Komentarišući za Vijesti.ba, ovu izjavu Dodika, Aleksandra Panudrević zastupnica SDS-a u PSBIH, naglasila je kako će Dodiku u tome slučaju izaći u susret ako on istovremeno raspusti i Narodnu skupštinu RS-a.

To nije ništa drugo nego bježanje od raspisivanja novih izbora za Narodnu skupštinu i podnošenja njegove ostavke, smatra Pandurević.

Zastupnica SDS-a istakla je da Milorad Dodik više nije u poziciji da bilo kome postavlja bilo kakve uslove. Njemu je narod rekao svoje, naglašava Pandurević.

Ističe, kako će Dodiku izaći u susret.

– Neka raspusti Narodnu skupštinu podnese ostavku, mi ćemo se povući i neka budu onda novi izbori i za nivo Bosne i Hercegovine“,zaključila je u izjavi za Vijesti.ba, Aleksandra Pandurević.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh