Politika

ALEKSANDRA PANDUREVIĆ: Kontraprotesti najbolje govore o Dodikovom strahu od naroda

“Vlast na svojoj strani ima tajkune, svoje porodice i dio onih koje su uhljebili na budžetske jasle. Očekujem da u prvom redu kontraprotesta budu djeca funkcionera SNSD-a na čelu sa Igorom Dodikom jer oni imaju šta da brane.”

Aleksandra Pandurević - SlobodnaBosna.ba

Ovo je u intervjuu za Vijesti.ba izjavila Aleksandra Pandurević, zastupnica u Parlamentarnoj skupštini BiH.

“Od novca koji su im proteklih godina stekli očevi do ničim zasluženih dobrih radnih mjesta u javnim ustanovama koja su oteli od djece palih boraca koja su na Birou za zapošljavanje.Naravno, svoj interes da u prvom redu budu imaju i režimski tajkuni koji su sve češće u Tužilaštvu BiH! Svi ono su protiv promjena i uvođenja vladavine prava jer kada zavlada pravna država oni će morati odgovoriti na mnoga pitanja.Akcija ’Lavina’ zbila im je redove. Sama najava kontraprotesta govori dvije stvari. Prva je da se režim, a najviše Milorad Dodik, užasno plaši naroda, toliko da je taj njihov strah došao u fazu akutne paranoje. Druga je da je Republika Srpska, nažalost, postala kleptokratsko društvo u kome je suspendovana demokratija i slobodno izražavanje mišljenja i u kome je režim na izdisaju čak spreman na obračun sa svojim neistomišljenicima samo da bi sačuvao oteto”, kaže Pandurević.

“Dodik već ima takvo iskustvo iz vremena kada je uz pomoć tenkova SFOR-a iz Palate predsjednika izbacio gospodina Poplašena, kada su funkcionere SDS-a vezali za radijoatore i podvrgavali strašnim maltretiranjima, oružanom silom preuzimali policijske stanice. Neke stvari koje su se tada dešavale i do danas su ostale skrivene jer su jezive i monstruozne. Nas ne može uplašiti niti natjerati da odustanemo”, ističe Aleksandra Pandurević.

Kaže da bi predsjednik Republike Srpske trebao da vidi kako mu živi narod. Penzioneri su prinuđeni da biraju da li će kupiti hranu ili lijekove, zimi se mrznu u stanovima jer nemaju od čega da plate grijanje; mladi ljudi su bez posla i svako ko ima šansu odlazi;računi svih bolnica su blokirani a uslovi u bolnicama uglavnom nehumani…

“Režim će učiniti sve da pokuša očuvati kakav takav kredibilitet i na lokalnim izborima.Računaju na kupovinu glasova i već obezbjeđuju značajna finansijska sredstva. Navešću vam primjer. Neki dan sam dobila dokumentaciju iz jednog energetskog resursa. Bez tendera su jednom svom čovjeku dali posao navodno vrijedan 560.000 KM, a taj posao ne vrijedi više od 50 do 60 hiljada KM.Onda su od direktora tražili da i na to napravi aneks od 50 odsto, tj. 280.000 KM. Dakle, samo jednim mjestu su na taj način izvukli preko pola miliona KM. No, ja sam ubijeđena da narod više ne mogu kupiti sa 50 KM i da će na lokalnim izborima ostati bez vlasti i u Banja Luci gdje je revolt građana svakim danom izraženiji. Sigurno je da ni Banjalučani za gradonačelnika ne žele produženu ruku Milorada Dodika ni u liku Igora Radojičića koji je pokazao da nema kičmu i da Dodik njim mlati i ponižava ga kako želi, te da će izabrati kandidata SzP.Banja Luka sigurno ne želi da njom više upravljaju Laktaši! U Bijeljini, Doboju i Trebinju, SNSD nema ni minimalne šanse, kao ni u većini opština u RS”, smatra Pandurevićka.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh