Politika

VISOKI NAPON: Dodik i Čović u Trebinju razgovarali o električnoj energiji

Predsjednik RS-a sastao se danas i s predstavnicima Koordinacije koja okuplja Srbe iz Mostara

Milorad Dodik i Dragan Čović - Slobodna-bosna.ba

Republika Srpska može pomoći mnogo mostarskim Srbima u pogledu predstojećih lokalnih izbora, ali i njihovog opstanka u Mostaru i očuvanja identiteta, zaključeno je nakon sastanka predsjednika RS Milorada Dodika sa mostarskim Srbima u Trebinju, prenosi “SB“.

„Mislim da se njihov glas čuje više nego ranije, a da bi se statusno riješilo mora doći do određenih izmjena u izbornom zakonu i na tome pitanju rade sve zainteresovane strane. Na tome rade i mostarski Srbi kako bi sačuvali identitet i da na pravi politički način budu zastupljeni u institucijama lokalne i svake druge vlasti“, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je sasvim logično da Republika Srpska bude na strani srpskih interesa u Mostaru, posebno u trenutku kada se strateški rješava pitanje tog grada. ”

Srpska podrška nije pod znakom pitanja ni sa stanovišta mene kao predsjednika niti partija koje učestvuju u radu Parlamentarne skupštine BiH”, poručio je Dodik.

On je ukazao da je Koordinacija koja okuplja Srbe u Mostaru dobra i uspješna, da politički zajedno djeluju, te napomenuo da nije dobro da tamo imaju više političkih partija već da je ovakav srpski politički blok u tom gradu najbolje rješenje.

Predsjednik Koordinacije Dušan Golo rekao je da su Dodiku prenijeli svoje stavove i da su zadovoljni onim što su čuli na ovom sastanku.

“Dobili smo maksimalnu podršku koju traži srpski narod u Mostaru za sva prava koja imaju i ostala dva naroda”, rekao je Golo.
On je istakao da će predstavnici mostarskih Srba u narednih sedam dana uputiti u proceduru prijedlog izbornog zakona, koji se odnosi na Mostar.

“Tražićemo od srpskih poslanika u parlamentu BiH da stanu na našu stranu i da zastupaju naše interese”, dodao je Golo.

Milorad Dodik se danas u Trebinju sastao i sa članom predsjedništva BiH Draganom Čovićem i predstavnicima Elektroprivrede RS i Elektroprivrede Herceg Bosne nakon što su potpisali Sporazum o međusobnoj saradnji koja je, kako su se saglasili, samo odskočna daska za dalju saradnju.

„Sporazum je od obostranog interesa za obje elektroprivrede i ja sam ovdje da podržim ovu i sve druge dobre inicijative“, rekao je Dodik. On je istakao da će se na ovaj način bolje iskoristiti hidropotencijali, prvenstveno davno izgrađeni kapaciteti HE Čapljina koji se ne koriste maksimalno.

Takav stav je zauzeo i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je okarakterisao kao nerazuman podatak da voda koja se može koristiti kao energija prolazi nepovratno i ne iskorištava se dovoljno.

„Ovakve inicijative dva preduzeća zato treba i pozdraviti i ohrabrivati, pa se veselim svim budućim novim zajedničkim projektima“, dodao je Čović.

Direktori dvije elektroprivrede Željko Kovačević i Marinko Gilja saglasili su se da će dvije kompanije formirati radna tijela koja će se baviti dosadašnjim problemima i nastojati da ih zajednički riješe, javlja “Srna”.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh