Politika

Zbog uvreda predsjednika bh. entiteta RS na njihov račun: Predstavnici Saveza za promjene ne idu na sastanak kod Dodika

– “Dodik je sinoć, dan uoči planiranog sastanka u Palati Republike, još jednom manifestovao da mu nije stalo do srpske sabornosti. Dodik je i ovaj put dokazao da je glavni uzrok podjela u srpskom narodu”, rekao je Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a

Milan Miličević - Nezavisne.com

Savez za promjene odustao je od učešća današnjem sastanku na poziv predsjednika Republike Srpske u Palati Republike nakon izliva mržnje i najprimitivnijih napada predsjednika RS-a Milorada Dodika na račun stranaka koje čine Savez za promjene, rekao je predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević, javlja Anadolu Agency (AA).

“Naveo je da to nije prvi put da se ovakvi izlivi mržnje dešavaju od strane predsjednika RS, ali ga ne možemo smatrati ozbiljnim domaćinom ozbiljnog sastanka koji treba da pokaže jedinstvo svih srpskih stranaka u RS”, rekao je Miličević.

Navodeći da su najnovije uvrede emitovane sinoć u informativnim emisijama entitetskog javnog servisa u RS-u.

“Dodik je sinoć, dan uoči planiranog sastanka u Palati Republike, još jednom manifestovao da mu nije stalo do srpske sabornosti. Dodik je i ovaj put dokazao da je glavni uzrok podjela u srpskom narodu. Umjesto da radi na postizanju jedinstva što mu je ustavna obaveza, Dodik zastupa isključivo SNSD i interesnu grupu okupljenu oko aktuelne vlasti u RS”, rekao je Miličević.

I dok Evropski parlament pohvaljuje Dodikovo odustajanje od referenduma, Miličević ističe da Dodik u RS ponovo obmanjuje narod obećanjima o održavanju novog referenduma.

“Stavovi Saveza za promjene povodom presude Ustavnog suda o osporavanju 9. januara – Dana Republike Srpske su jasni da treba iskoristiti sve pravne mogućnosti i uputiti zahtjev za preispitivanje sporne odluke ustavnom sudu i u Narodnoj skupštini donijeti zakon o Danu RS, koji će jasno definisati način obilježavanja 9. januara kao Dana RS”, istakao je Miličević.

Ukoliko to ne zaustavi napade na pravo Republike Srpske da određuje svoje praznike, prema njegovim riječima, potrebno je donijeti zajedničku odluku o održavanju referenduma povodom 9. januara.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh