Politika

Čović: Sa Izetbegovićem neću više o Mostaru

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović uvjeren je da HDZ-ov odnosno HNS-ov prijedlog rješenja za Mostar većina nije valjano ni pročitala. Iako je jučer očekivao Izetbegovićev odgovor nakon njegovog susreta sa mostarskom SDA, kaže nije ga dobio. I zato, o Mostaru na nivou predsjednika stranaka, poručio je Čović, više neće biti.

Dragan Čović - Nezavisne.com

– Ne ulazim u to da li će razgovarati na lokalnom nivou, u tome ih niko ne sputava. Zaključili smo da će HDZ BiH izaći sa svojim prijedlogom oko izmjena Izbornog zakona a onda ćemo, sukladno reagiranju ostalih stranaka, vidjeti kako eventualno doći do izmjena izbornog zakonodavstva koje bi omogućile da se na jedan bolji način organiziraju lokalni izbori u svim sredinama u BiH, kazao je Čović nakon sjednice Predsjedništva HDZ BiH, piše Fokus.

Dodao je kako će se zalagati da već na idućoj parlamentarnoj sjednici, koja će biti u ovom mjesecu, na dnevnom redu bude Izborni zakon.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o Mostaru, kazao je kako taj grad mora biti jedinstven i da je tu tačka.

-Svaki put smo insistirali da Mostar mora biti jedinstven grad bez bilo kakvih unutrašnjih podjela i to je stvar o kojoj se ne može raspravljati. Tačno je da će biti 35 vijećnika u Gradskog vijeću i oko toga se ne raspravlja, samo je pitanje kako ćemo doći do 35 vijećnika i tu moramo uvažiti presudu Ustavnog suda BiH. Mi smo to vidjeli na taj način, možda može i na drugi i na treći. Mi smo iznijeli svoj prijedlog. Ja druge nisam dobio, nisam ih vidio, a da sam vidio, komentirao bih ih, poručio je Čović, javila je FTV.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh