Politika

Voditeljica: Šta ste tražili zauzvrat, za ulazak u vlast? Radončić: A šta meni treba u životu?!

LIDER SBB-U ISKRENO U DNEVNIKU D

Fahrudin Radončić - Depo.ba

U politici nikada ne trebate reći nikad, jer ćete pogriješiti kao ja kada to kažete – poručio je lider SBB-a Fahrudin Radončić gostujući u četvrtak navečer u Dnevniku D Federalne televizije, odgovarajući na pitanja voditeljice otkud SBB i SDA u koaliciji kada je on ranije izjavio da u tu koaliciju nikada neće ući, piše “Depo“.

Radončić je podsjetio kako je SDA probala da napravi vladu sa DF-om, nakon toga i sa malim strankama, ali ništa od toga nije uspjelo, što je dovelo do kolapsa u Federaciji i stavilo na čekanje 50 veoma bitnih zakona u BiH.

– Mi Bošnjaci vrlo malo koristimo dvije riječi a to su: “izvinite ili žao mi je”. Da se u SDA nije pojavio demokratski princip, prvenstveno kod gospodina Izetbegovića da ponudi koaliciju SBB-u, da ja nisam prihvatio tu koaliciju, mi bi za godinu imali hazard ili rizik da li bi BiH uopće opstala – rekao je Radončić.

Na pitanje voditeljice da li je nešto tražio zauzvrat za ulazak u vlast, Radončić je odgovorio kontra pitanjem: Šta meni treba u životu?

– Jedino što tražim jeste da oni rade, tražim da se namjenska industrija vrati na noge, tamo radi oko 2.500 ljudi, a može da radi pet puta više. Namjenska industrija je žrtva privatizacijskih lešinara, koji čekaju da potpuno unište te fabrike, a to je naša važna razvojna grana. Mi nemamo more, mi nemamo mnoge resurse, a vi u namjenskoj industriji imate cijelo jato lešinara koji gledaju da obezvrijede državni kapital, da preko PIF-ova ukradu i taj dio koji privatizacijom nisu uspjeli ukrasti, kazao je, između ostalog Radončić.

Lider SBB-a je rekao da su on i Izetbegović veoma ozbiljno i seriozno razgovarali šta žele i to prvo na nivou Federacije BiH.

– Već sam rekao nekoliko strateških infrastrukturnih ciljeva. Koliko košta da se Sarajevo i Kakanj spoje? To je cijev 51 kilometar duga, 60 centimetara profila, i da se stanovništvo u Sarajevu grije toplom vodom i da nemate maglu u Sarajevu. Mi to moramo uraditi. Ova generacija mora iza sebe ostaviti nove vrijednosti. Ja sam bio ministar sigurnosti, po mnogim procjenama najuspješniji u historiji Bosne i Hercegovine, iza mene je ostalo 50 nezamislivih procedura, zakona koji su se čekali godinama. Ako ne stvarate nove vrijednosti, ne dajete građanima autoputeve, razvoj, radna mjesta, novi kvalitet života, u politici se sve zaboravlja, kazao je Radončić.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh