Politika

Vijeće ministara BiH imenuje direktora SIPA-e

Savjet ministara BiH trebalo bi danas da razmatra prijedlog ministra bezbjednosti Dragana Mektića da Perica Stanić bude imenovan za direktora Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH.

SIPA - Mojevijesti.ba

Mektić je ranije izjavio da je Generalnom sekretarijatu i predsjedavajućem Savjeta ministara BiH Denisu Zvizdiću uputio prijedlog da Stanić bude imenovan za direktora Sipe, javlja “Srna”.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH, nakon obavljenog intervjua, uputio je 13. oktobra Mektiću rang-listu uspješnih kandidata za mjesto direktora Sipe.

Prvi na listi na osnovu osvojenih bodova bio je Tomislav Mirosavić /86,11 bodova/, a slijede Davor Vidović /84,44 bodova/, Perica Stanić /82,22 bodova/, Slobodan Nikić /81,11 bodova/ i Relja Kovač /62,77 bodova/.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da će na sjednici biti razmotren i Izvještaj o provedenom postupku po Javnom oglasu za izbor i imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH.

Pred ministrima će se naći i informacija o spremnosti BiH za podnošenje aplikacije za članstvo u EU, u skladu sa zaključkom 13. redovne sjednice Predsjedništva BiH.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o štrajku zaposlenih u institucijama BiH i Informacija o implementaciji Zakona o duvanu BiH.

Biće riječi i o Nacrtu sporazuma o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom, sa Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

Savjet ministara BiH razmotriće i Informaciju o perspektivama za korištenje novog instrumenta pretpristupne pomoći EU za poljoprivredu i ruralni razvoj 2014 – 2020. godine.

Pred ministrima će se naći i Izvještaj revizije učinka o temi “Transparentnost rada institucija BiH”.

Početak sjednice zakazan je za 12.30 časova, a po njenom okončanju najavljeno je saopštenje.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh