Politika

Žustra rasprava i uvrede u Narodnoj skupštini bh. entiteta RS: Ko je seljak, a ko će koga da šamara?

Narodna skupština RS-a nastavila je popodne u Banjoj Luci zasjedanje o ustavnoj poziciji entiteta RS i djelovanju predstavnika RS-a u zajedničkim institucijama, a diskusija je ponovo obilovala međusobnim optužbama za izdaju i donošenje štetnih odluka po RS.

Narodna skupština bh. entiteta RS - Arhiva

Luka Petrović (SNSD) je tokom svog izlaganja, zbog dobacivanja, rekao Vukoti Govedarici (SDS) da je “seljak iz Gacka” te je zaradio opomenu od predsjednika NSRS-a, Nedeljka Čubrilovića.

Govedarica je zatražio da Petrović povuče svoju uvredu i zatražio izvinjenje.

– To mi možete reći u holu, ali ne u sali Parlamenta, jer morate poštovati ovu instituciju. Ukoliko se ne izvinite, naša komunikacija će biti kako ste je vi postavili a to ćemo, ako treba, rješavati van ove sale – rekao je Govedarica.

Petrović se žalio na dovikivanje od strane Dragana Čavića, a Govedarici je rekao da treba biti ponosan kad mu neko kaže da je seljak iz Gacka jer su to uspješni ljudi.

– Ja sam Milanku Mihajlici rekao da ću mu opaliti šamar u holu ako podrži zaključke SNSD-a, kao što je rekao, ali se nisam okretao pa je Petrović mislio da govorim njemu. A odnosilo se na Mihajlicu – rekao je Čavić u odgovoru na prozivanje Luke Petrovića da ga je uvrijedio i da mu je prijetio, piše “Faktor“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh