Politika

Predstavnički dom BiH nije usvojio izvještaj o izvršenju budžeta

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije danas u Sarajevu usvojila izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu.

Predstavnički dom bh. parlamenta - Fokus.ba

Iz Parlamentarne skupštine BiH saopšteno je da je Komisija usvojila izvještaj o finansijskoj reviziji izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH za 2014. godinu.

U okviru ove tačke dnevnog reda usvojen je i zaključak u kojem se od Savjeta ministara BiH i Ministarstva finansija i trezora BiH traži da izvrše detaljnu analizu preporuka iz Izvještaja i izrade akcioni plan za realizaciju tih preporuka, te da u roku od 90 dana dostave akcioni plan Predstavničkom domu, pišu Nezavisne.

Komisija je usvojila zaključak kojim se od Savjeta ministara BiH i Predsjedništva BiH traži da, u zakonski propisanim rokovima, Parlamentarnoj skupštini BiH dostave Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2016. godinu.

Usvojen je izvještaj o obavljenoj reviziji učinka o temi “Energetska efikasnost u institucijama BiH”.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh