Politika

Održana tribina Naše stranke u Mostaru: Potrebne su nam nove, zajedničke vrijednosti

Sinoć je u Mostaru, u Hotelu Bristol održana tribina Naše stranke sa temom ‘’Inicijative dolaze iz zajednice – Perspektive učešća mladih u promjenama u Mostaru’’. Na tribini su govorili Dennis Gratz, zastupnik u Parlamentu Federacije, potpredsjednica Naše stranke Nasiha Pozder, te Irma Baralija i Rijad Durkić iz Naše stranke u Mostaru.

Naša stranka - Haber.ba

“Pored izmjena Statuta i održavanja lokalnih izbora, ono što je hitno potrebno Mostaru je revolucija. Jedna suštinska i lična revolucija svih onih koji žive u strahu ili apatiji i koji napokon moraju preći put od “ma ko će to” i “ja i onako ne mogu ništa promijeniti“ do “ovako više ne može, moram poduzeti nešto“. Sve dok se to ne desi, Mostar ostaje politički mrtvac i savršen prostor za nacionalističke ispade, laži, manipulacije i obmane.” izjavila je članica Naše stranke Irma Baralija.

Prisutnima se obratio i Dennis Gratz, koji je izrazio zadovoljstvo što se Naša stranka u Mostaru ponovo aktivira, što će jezgro stranke činiti sjajni mladi ljudi, i što stranka može konačno ponuditi građankama i građanima Mostara neke nove političke i društvene vrijednosti.

Rijad Durkić je istakao: “Mladi su u Mostaru uvjereni da ništa promjeniti ne mogu, prepadnuti da ne smiju razmišljati, još više da se ne smiju angažovati. Biti dio sistema, te probati ploviti u njemu presuda je na koju sami sebe u startu osuđuju. Bar većina. Biti drugačiji, razmišljati svojom glavom, biti dio promjene, mnogo je teže, ali jedino društve korisno.“

Potpredsjednica Naše stranke Nasiha Pozder navela je cijeli niz inicijativa iz lokalne zajednice koje je Naša stranka uspjela realizirati. Saradnja građana, nevladinih organizacija i Naša stranke odličan je modus rješavanja mnogih malih problema koji poboljšavau kvalitet života običnog čovjeka.

Naša stranka će uskoro organizovati zbor članstva u Mostaru, na kojima će članstvo izabrati rukovodstvo koje će voditi gradski odbor.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh