Politika

Tri udara mračnih sila Brčko Distrikt su koštala 70 miliona maraka!

Udari na finansijsku stabilnost Brčko Distrikta, čime se potkopavaju temelji ove nekada najuspiješnije lokalne zajednice u Bosni I Hercegovini, idu kontinuirano, a prema izjavama visokopozicioniranih službenika u lokalnoj administraciji to nas je koštalo vrtoglavih 70 miliona maraka.

Brčko, BiH - Blogspot.com

Udari na finansije u Brčkom čine mračne sile koje na taj način žele pokazati kako je Brčko Distrikt Bosne i Hercegovine neodrživa kategorija.

Prvi udar na budžet Brčko Distrikta izvršen je, prema svemu sudeći, namjernom uplatom akciza i poreza umjesto na račun Brčko Distrikta na račun RS-a. Taj proces nikad nije završen. Povrat tih sredstava nije nikad izvršen, iako je pravno potpuno jasno šta je trebalo učiniti, piše “Otisak“.

Drugi finansijski udar se desio nabavkom lijekova po nekoliko puta većim cijenama nego što su bile na tržištu. Otišle su ponovo desetine miliona maraka narodnih para i opet u istom pravcu. Nosioci tih aktivnosti nisu nikad procesuirani, naprotv obnovljeni su im mandati na pozicijama sa kojih su to i uradili.

Zamislite, ti isti kadrovi prave i treći finansijski udar na Brčko Distrikt. U kratkom periodu preusmjeravaju deponovanje sredstava na Bobar banku i nepovratno gube ponovo desetine milona maraka, koje opet idu u istom smjeru, odnosno u RS.

Za to vrijeme ljudi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti , koji sebe nazivaju patriotama i čuvarima Bosne i Hercegovine i Brčko Distrikta, kukavički ćute.

Pitanje je da li se plaše da reagiraju ili ne vide nezakonit odliv miliona. Ko trpi? Naravno, svi stanovnici Brčko Distrikta.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh