Kultura

U Domu oružanih snaga BiH upriličen Prosvjetin Vaskršnji koncert

Tradicionalni Prosvjetin Vaskršnji koncert upriličen je večeras u Domu oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu. Na koncertu nastupa Kamerni hor Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva, kojim diriguje Rade Radović.

Prosvjeta Sarajevo se ovim svojim koncertom, kako je najavljeno, na prigodan način pridružuje obilježavanju velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Predsjednik SPKD Prosvjeta Nedeljko Masleša istaknuo je da koncert na svoj način doprinosi tradiciji uzajamnog razumijevanja i poštovanja.

Predsjednik Upravnog odbora SPKD Prosvjeta Dejan Garić ranije je kazao da je Kamerni hor Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu (Kamerni hor smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije) najbolji u izvođenju duhovne muzike u BiH i da izvodi većinom duhovnu muziku, ali i druge žanrove, prenosi Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh