Kultura

Čestitka gosp. Jakoba Fincija i Borisa Kožemjakina povodom Uskrsa

Čestitka povodom Uskrsa upućena od gosp. Jakoba Fincija, predsjednika Jevrejske zajednice BiH i gosp. Borisa Kožemjakina, predsjednika Jevrejske opštine u Sarajevu…

Uskrs - Nezavisne.com

Predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci i predsjednik Jevrejske opštine u Sarajevu Boris Kožemjakin uputili su nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom i apostolskom upravitelju Vojnog ordinarijata u BiH mons. dr. Tomi Vukšiću čestitku povodom Uskrsa.

“Vaša Uzoritosti, dozvolite da u ime Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini i svoje lično ime, a preko Vas svim katolicima u Bosni i Hercegovini zaželim sretne uskršnje blagdane, sa željom da ih još mnogo godina slavimo zajedno u miru i blagostanju na korist svih građana naše zemlje. Uskrs svojom simbolikom ponovnog rađanja, ulijeva nam svima nadu u bolje sutra, a u ovim teškim trenutcima takva nada nam je svima izuzetno potrebna i neophodna”, navodi se u čestitci koju je uputio Finci.

“Dozvolite da Vama i svim građanima Bosne i Hercegovine koji nastupajući Uskrs osjećaju kao svoj veliki blagdan poželim, u ime Jevrejske opštine i svoje lično ime, mnogo sreće, dobrog zdravlja i uspjeha u daljnjem radu, kao i nastojanjima da nam zajednički život bude u miru i blagostanju”, naveo je Kožemjakin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh