Kultura

Kulturna manifestacija “Bosnie, Mon Amour” Pariz 27. januar 2023.

5 Million Friends of Bosnia-Herzegovina je udruženje koje ima za cilj stvaranje uspješno umrežene i partnerski ojačane BH. dijaspore.

Kulturna manifestacija "Bosnie, Mon Amour" - pr/haber.ba

Projekat prepoznaje važnost dijaspore u razvoju BiH kao i njenu ulogu u njegovanju vrijednosti različitosti i inkluzije za svakog pojedinca uključenog u ovu mrežu.

5 Million Friends of Bosnia-Herzegovina je nevladina, neprofitna organizacija, bez ikakve političke, vjerske ili etničke pripadnosti. Prvenstveno je fokusirana na pružanje platforme za angažovanje organizacija BH. dijaspore, zagovaračkih grupa i pojedinaca u unapređenju društvenih i ekonomskih uslova u BiH. Jedan od naših ciljeva je stvaranje partnerstva između sličnih organizacija dijaspore lociranih širom svijeta i organizacija u BiH koje će djelovati kao kanal za angažman sa širim skupom organizacija i inicijativa u BiH.

Članovi udruženja “5 Million Friends of Bosnia-Herzegovina“, prepoznati po svom radu na promociji umjetničkog stvaralaštva umjetnika iz Bosne i Hercegovine, sa zadovoljstvom predstavljaju prvu kulturnu manifestaciju “Bosnie, mon Amour“.

Datum održavanja je 27. Januara 2023 u 16:00h u Gradskoj općini Pariz 7 okruga.

“Bosnie, mon Amour” je zamišljen kao mjesto obilježavanja i proslave kulturnih dostignuća Bosne i Hercegovine. Manifestacija predstavlja sintezu realizovane vizuelne, pisane, govorne i multimedijalne umjetnosti kroz panel diskusiju između bh. umjetnika-učesnika i gostiju manifestacije, s fokusom na kulturne i evropske veze i odnose između Bosne i Hercegovine, Francuske i Evrope.

Bosnu i Hercegovinu često nazivamo „Srcem Evrope“, stoga smo bili inspirirani da pokažemo koliko je naša zemlja zaista kolijevka jedinstvenog umjetničkog stvaralaštva kao rezultat vjekovnih susreta Istoka i Zapada na tlu Bosne i Hercegovine.

Događaj ima šansu samo uz podršku prijatelja Bosne i Hercegovine, čime se potvrđuje značaj ovakvog kulturnog događaja i jača međusobna saradnja “5 Million Friends of Bosnia-Herzegovina” sa francuskim i drugim evropskim partnerima.

Naš rad možete podržati Vašom donacijom putem PayPal ili Stripe.

PayPal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=9KG5JR98SYP7E
Stripe: https://buy.stripe.com/8wM8Ap9FebDK6nCdQR
Podržavati naš rad znači podržavati prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu i pomoći nam da budemo jedan od najboljih ambasadora naše zemlje u svijetu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh