Kultura

Edo Maajka u Sarajevu: Otvara “Ljetnu scenu SARTR-a” 17. juna

25. juna Marčelo nam predstavlja dugo očekivani album „Nojeva varka“.

Edo Maajka-Depo.ba

Sarajevski ratni teatar (SARTR) slavi 30. godina od osnivanja, a u okviru tog jubileja najavili su program “Ljetne scene SARTR”.

Od 17. juna do 7. jula program sačinjen od predstava i koncerata, održat će se na lokaciji iza SARTR-a (dvorište O.Š. Musa Ćazim Ćatić).

– Ovogodišnja “Ljetna scena SARTR-a” posvećena je kulturnom otporu i promociji umjetnika sa željom, da se kroz umjetnost utiče na društvo i ukaže na sve devijacije vremena u kojem živimo. Program publici nudi mogućnost da pod otvorenim nebom uživa u kulturnim sadržajima. Teatar postoji da bude mjesto znanja, istine, savjesti i hrabrosti – navode iz SARTR-a.

Program će biti otvoren 17. juna koncertom jednog od pionira rep scene Ede Maajke koji će predstaviti svoj novi album “Moćno”.

Prošlo je četiri godine otkako je Edin Osmić, poznatiji kao Edo Maajka objavio svoj pretposljednji album “Put u plus” no čekanje se definitivno isplatilo. Album “Moćno” obiluje Edinim stihovima kroz koje se provlači “brdo poruka, samom sebi većinom”, a pomoću njih vraćao bih se u tinejdžerske dane i nazad u sopstvenu kožu.

Koncert Darka Rundeka & Ekipe

– 23. juna u sali SARTR-a održat će se Omaž posvećen Milanu Mladenoviću (EKV) koji je zadnji put 1987. godine nastupio u istoj sali. Događaj je u produkciji Zadužbine Milanu Mladenoviću, koja pored čuvanja njegovog djela nastavlja podsticati umjetničko stvaralaštvo dodjeljujući regionalnu nagradu koja nosi njegovo ime – istaknuli su iz SARTR-a.

Istu noć, 23. juna, publika će moći uživati u koncertu Darka Rundeka & Ekipe.

Darko Rundek je jedan od najutjecajnijih autora i muzičara na prostorima bivše Jugoslavije koji je na sceni više od četrdeset godina. 25. juna Marčelo nam predstavlja dugo očekivani album „Nojeva varka“. Šesti studijski album predstavlja najkonceptualniji rad do sada, kojem je više nego ikada ranije prišao kao jednom od svojih književnih djela.

Na “Ljetnoj sceni SARTR”, osim koncerata, publika će imati priliku pogledati i nekoliko predstava. Predstava „Prah“ u režiji Miralema Zubčevića u kojoj igraju Mirsad Tuka i Gordana Boban je na programu 29. juna.

– Juli mjesec započinjemo sa hit predstavom iz SARTR-ove produkcije „Jedvanosimsoboakalomistobo“, a 3. jula u saradnji sa MESS-om predstava „Bio je lijep i sunčan dan“ koja je nastala po sjećanjima građana Sarajeva na 2. maj 1992. 2. jula plešemo na koncertu mladih bendova Z++ , Black Beriza i Stoposto koji nam na Ljetnu scenu donose osvježenje nove generacije.

Cijene ulaznica

Predstavu „Phantom Leg – Postapokaliptična priča“ autorski je projekat Thomasa Steyaert-a gledamo 4. jula, a koncert Poket Palma i Zoi slušamo 5. jula na Ljetnoj sceni SARTR-a. Ljetnu scenu 7. jula zatvaramo gostujućom predstavom „A trip down to memory lane“ u produkciji Vitkar Zavod, autora i koreografa Branka Potočana – najavili su iz SARTR-a.

Koncerti program na “Ljetnoj sceni” počinju u 20 sati, a predstave u 21 sat.

Cijena ulaznica za koncerte, early bird iznose 15KM, u pretprodaji 20KM, a na dan koncerta 25KM. Svoju ulaznicu možete kupiti u SARTR-u svakim radnim danom od 10 do 18 sati ili na svim prodajnim mjestima www.kupikartu.ba. Za koncerte se ne primaju rezervacije.

Cijene ulaznica za predstave iznose 10 KM, a rezervacije se mogu izvršiti putem telefona 033 664 070, 061 850 745 ili slanjem poruke u inbox Facevook ili Instagram stranice Sarajevskog ratnog teatra, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh