Kultura

Brojne zvanice na svečanom otvorenju nove Upravne zgrade Rijaseta IZBiH

Svečanost se održava u okviru 10. jubilarne manifestacije “Dani vakufa u BiH”.

Brojne zvanice na svečanom otvorenju nove Upravne zgrade Rijaseta IZBiH - vijesti.ba

U toku je svečanost otvorenja novoizgrađene Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u Sarajevu. Ceremonija se održava u okviru 10. jubilarne manifestacije “Dani vakufa u BiH”.

Među brojnim zvanicama, svečanosti na Kovačima prisustvuje i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Pušten je dokumentarni film o počecima izgradnje ovog značajnog projekta, pišu Vijesti.

Hafiz Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije, podsjetio je da je, zahvaljujući privrednicima iz BiH. kamen temeljac postavljen 2008. godine. Zahvalio se svima koji su na razne načine pomogli izgradnji.

Svečano danas otvaramo ovaj lijepi objekt u srcu Sarajeva. Ovdje ćemo dočekivati razne prijatelje iz cijelog svijeta, s istoka i zapada. Želim se zahvaliti vakifima koji su učestvovali u tome da imamo reprezentativno predstavništvo Rijaseta IZ – naveo je, između ostalog, Zajimović.

Radovi na Upravnoj zgradi Rijaseta IZBiH počeli su 2009. godine, gotovo dvije godine nakon što je donesena odluka o izgradnji trajnog sjedišta Islamske zajednice u BiH. Kamen-temeljac položen je u septembru 2008. godine. U objekt je uloženo oko 15 miliona KM.

Impozantno zdanje na 5.000 kvadratnih metara koncipirano je tako da se uklopi u ambijent čaršije. U dijelu suterena i prizemlja su garažni prostori, u prizemlju je kancelarijski prostor, na spratu su saloni za prijeme i bašte, kao i kancelarija reisa i njegovog kabineta.

U Upravnoj zgradi Rijaseta IZBiH bit će smješteno više od 120 ljudi koji svaki dan dolaze na posao u Islamsku zajednicu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh