Kultura

“Protekcija” najbolja predstava na festivalu Mostarska liska

Ceremonijom zatvaranja u Narodnom pozorištu Mostar okončano je 19. izdanje Festivala komedije Mostarska liska.

Mostarska liska - Haber.ba

Odlukom stručnog žirija pod predsjedanjem Emira Hadžihafizbegovića, a koga su činili i Velimir Pšeničnik – Njirić i Zoran Rakočević, najboljom predstavom proglašena je “Protekcija“ u izvedbi ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo, prema tekstu Branislava Nušića, a u režiji Kokana Mladenovića.

Najbolji glumac odlukom ovog žirija je Nikola Milojević iz Kragujevca, koji je ostvario ulogu u predstavi Revizor, dok je najbolja glumica Belma Lizde – Kurt za ulogu u predstavi Lutka, Pozorišta mladih Sarajevo.

Posebno priznanje – specijalna nagrada za mladog glumca pripala je glavnom glumcu u predstavi Protekcija Dini Bajroviću.

Kokan Mladenović, reditelj predstave Protekcija nagrađen je velikom liskom za najbolju režiju.

Žiri medija u sastavu Adrijana Gavrić, Adnan Demić i Cvita Kusić veliku lisku uručio je predstavi Protekcija, Narodnog pozorišta Sarajevo.

Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, najbolja je predstava prema sudu žirija publike u sastavu Nada Dalipagić, Asja Kuko i Sarah Sarić.

Nakon uručenja priznanja upriličena je Večer glomazne poezije u izvedbi Ramba Amadeusa. Festival je zatvorenim proglasila Radmila Komadina, glavna savjetnica u Gradskoj upravi Mostara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh