Kultura

Sarajevo: Muzičko veče ispred katedrale uz posebne emocije

U duhu Badnje večeri i nastupajućeg blagdana Božića, a u organizaciji Grada Sarajeva, vokalni ansambl Art Vivo večeras je ispred Katedrale priredio muzičko veče za svoje sugrađane i goste grada, objavila je Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva.

avaz

Pod palicom voditelja Danijela Žontara, hor je izveo jedne od najljepših i najpoznatijih evergreena i klasičnih kompozicija. Posebne emocije među prisutnima pobudila je izvedba “Sarajevo ljubavi moja”.

Ovaj muzički događaj završen je pjesmama u duhu nastupajućeg blagdana Božića – poručila je Karić.

Katolici širom svijeta sutra proslavljaju Božić.

Tom prilikom je kardinal Vinko Puljić u intervjuu za “Avaz” poručio da ovaj blagdan vjernici dočekuju s previše negativnog ozračja koje unosi nesigurnost i dozu straha.

– Baš u takvom ozračju slavlje Božića može čovjeka ohrabriti da se s vjerom nosi sa svim izazovima u javnosti i sačuva svoje ljudsko dostojanstvo. Neka Bog prosvijetli pamet i srce svima odgovornima koji stvaraju takvo javno mnijenje nesigurnosti – kazao je kardinal Puljić,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh