Kultura

Patrijarh srpski Porfirije stigao u dvodnevnu posjetu Sarajevu

Patrijarh je pred Hram Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu stigao u 16:35h.

Patrijarha srpskog osim vjernika dočekao je mitropolit dabrobosanski Hrizostom sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve, a predviđeno je da u ovoj crkvi bude služeno vaskršnje večernje.

Patrijarh srpski Porfirije došao je u zvaničnu posjetu Mitropoliji dabrobosanskoj povodom 50-godišnjice sveštenomonaškog i 30-godišnjice arhijerejskog služenja mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

U nedelju patrijarh srpski Porfirije uz sasluženje mitropolita, episkopa i sveštenstva služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.
Patrijarh Porfirije sutra će posjetiti i Istočno Sarajevo gdje će ga dočekati gradonačelnik Ljubiša Ćosić i načelnici svih šest gradskih opština, prenosi byka.

Sastanak će početi u 15.00 sati, nakon čega su predviđene izjave za medije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh