Kultura

Koncert Sazvučja u Mostaru projekat Preporoda, Napretka i Prosvjete

Međukulturno vijeće BiH u Mostaru će sutra organizovati zajednički koncert pod nazivom “Sazvučja”. Učesnici su Bošnjačka zajednica kulture “Preporod“, Hrvatsko kulturno društvo “Napredak“ i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta”, a koncert će se održati na platou Doma herceg Stjepana Kosače s početkom od 18 sati. Nastupit će sopranistica Dženana Huseinagić i pijanistica Dženana Šehanović Sarajlić, mezzosopranistice Monija Jarak-Mikulić, Marijana Pavlović, i Jelena Marković-Milićević, te Etno grupa “Sveti Dimitrije“. Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zahvalio je društvima na organizaciji događaja.

sazvučje Mostar / PR - Haber.ba

– Spremni smo živjeti zajedno, a ne jedni drugima nametati rješenja i vizije. Sretan sam i što se sve dešava u vrijeme kada je Mostar pod lupom svih i kada se od nas očekuje da društvo povedemo u boljem smjeru. Imali smo u posljednje vrijeme niz zanimljivih i značajnih kulturnih sadržaja, a ovo je tačka na i, konstatovao je Kordić.
Saradnju je pohvalio i predsjednik Upravnog odbora SPKD “Prosvjeta” Dejan Garić.

– Posjetioce očekuje dobar sevdah na savremen način, a nadamo se i dobroj posjeti, uz poštivanje epidemioloških mjera, naveo je, a na njega se nadovezao predsjednik Preporoda Sanjin Kodrić.
– Svako društvo će se predstaviti vlastitim programom koji nosi specijalnu notu kulture jednog naroda. Hvala pokroviteljima – Gradu Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Naši odnosi sa ostala dva društva su bratski i prijateljski i mi na neki način zastupamo jedni druge, izjavio je Kodrić.
I predsjednik mostarske podružnice HKD-a Napredak Miroslav Landeka vjeruje da će posjetioci uživati.

– Različitost nije prokletstvo, već bogatstvo. Svi se moramo truditi da tako ostane. Oduvijek smo okrenuti mladima, posebno našim stipendistima. Vjerujem da će mladi ostati u Bosni i Hercegovini, a naš koncert neka im bude poruka da ipak vrijedi ostati i da će ova zemlja biti mjesto dobrog življenja, dodao je Landeka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh