Kultura

OPEN CITY MOSTAR – Počinje 22 dana besplatnog kulturnog i zabavnog programa

Open City Mostar koji se realizira pod pokroviteljstvom Europske unije, u saradnji Mostar Rock School i Grada Mostara, počinje danas, 01.09.2021. godine.

Koncertom ‘Simfonijskog Orkestra Mostar’ i ‘Rundek i Ekipa’ otvara se prvi Open City Mostar festival, koji obuhvata 13 koncerata, 28 nastupa lokalnih umjetnika, 10 radionica, 6 panela, te mnoštvo drugih događaja smještenih na 10 lokacija u gradu Mostaru.

Festival će trajati od 01.09. do 22.09. i predstavlja, prvenstveno, bogat muzički program i raznolik dnevni program.

„Glavne lokacije, Hamam stage i Park stage (Šetalište Nikole Šubića Zrinjskog) svirat će gotovo svaki dan. Na Kantarevcu također sviramo u saradnji sa dva velika festivala i organiziramo samostalne koncerte. Dnevni program odvija se na više lokacija, sa Park stage-om kao centralnim mjestom. Nadamo se da će ovaj festival doprinijeti tome da Mostar postane važna kulturna lokacija u Europi, a zasigurno je sa već potojećim festivalima i kulturom koja se dešava već na dobrom putu.“ Saopćavaju organizatori

U realizaciju festivala uključeni su lokalni festivali, nevladine i kulturne organizacije, samostalni umjetnici i individualci, a cjelokupni festival podržava Europska unija.

„Sarađujemo sa Mostar Summer Fest-om, Mostar Blues & Rock Festivalom, Street Arts Festivalom, udrugama Poligon, IDEAA, Rezon, Centrom za politološka istraživanja Filozofskog fakulteta, United World College-om, kulturnim institucijama H.D. Herceg Stjepan Kosača, Centrom za kulturu, HNK i Narodnim pozorištem, Muzičkim Centrom Pavarotti. Uspjeli smo obuhvatiti najvažnije kulturne aktere u gradu da doprinesu festivalu, a na kraju i građanima zbog koji se sve u suštini i dešava.“ Kažu iz Mostar Rock School.

Otvaranje festivala počinje u 20:00 obraćanjem šefa delegacije Europske unije u BiH, ambasadora Johanna Sattlera i gradonačelnika Grada Mostara, Marija Kordića, te nastavlja koncertom Simfonijskog Orkestra Mostar. Koncert Rundek i Ekipa počinje u 22:00 na Hamam stageu u Starom Gradu.

Svi događaji u programu su besplatni za sve posjetitelje.

Program festivala možete pratiti na:

FB: https://www.facebook.com/opencitymostar
IN: https://www.instagram.com/opencitymostar/
WEB: www.opencitymostar.com


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh