Kultura

U nedjelju “Bajka…” u Pozorištu lutaka u Mostaru

U svome redovnom terminu, u nedjelju 13. juna u 11 sati na Velikoj sceni mostarskog Pozorišta lutaka, održat će se višestruko nagrađivana i hvaljena predstava “Bajka o izgubljenom vremenu”.

predstava Pozoriste / PR - Haber.ba

U predstavi igraju Igor Vidačković, Fatima Mima Kazazić, Serđo Radoš, Nina Popović i Ali Kamer Aksoy. Autorsku ekipu čine redateljica, autorica i oblikovateljica svjetla predstave „Bajka o izgubljenom vremenu“, profesorica lutkarstva Tamara Kučinović, dramaturg i asistent redateljice Nikša Eldan, kreatorica lutaka, scenografije i lutkarska tehnologinja Alena Pavlović, dok je muziku za ovu predstavu komponovao Atilla Aksoj.

Predstava „Bajka o izgubljenom vremenu“ do danas na pet međunarodnih festivala osvojila je ukupno dvanaest nagrada, među kojima je i jedan GRAND PRIX za najbolju predstavu festivala, te je osvojila srca najmlađe, ali i odrasle publike.

predstava / Pr – Haber..

“Bajka o izgubljenom vremenu” je fantastična i zagonetna predstava o dječaku Petji Mihajloviču Zubovu koji se nemilim događajem pretvorio u starca, baš kao i njegova simpatija Stasja, koja je voljela čitati knjige i slušati Petju kako priča. Predstava je inspirirana istoimenom bajkom ruskog pisca Evgenija Švarca (Eugene Schwartz). Podsjeća nas na prolaznost svakog pojedinca, na malu količinu vremena koje posjedujemo za sebe, da bismo živjeli onako kako nam to govori srce, ili ta ista supstanca od koje smo svi satkani, VRIJEME.

Karte po cijeni od 5,- KM mogu se nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka i rezervisati na web stranici www.plm.ba . Broj posjetilaca je ograničen i provedene su sve epidemiološke mjere. Predstava je namijenjena za djecu stariju od 5 godina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh