Kultura

Beograd: Tradicionalni turski doručak u rezidenciji ambasadora

Jedan od primjera pravog bogatog doručka zasigurno je turski doručak.

Može biti vegetarijanski i veganski, ali i pravi izbor za ljubitelje mesa. Iako se ukusi doručka razlikuju od regije, postoje jela koja su deo svakog doručka širom Turske

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoy organizovao je tradicionalni turski doručak u svojoj rezidenciji povodom Svetskog dana doručka koji se obeležava danas, 6. juna, javlja Anadolu Agency (AA).

Bez obzira na to gde se nalazite u svetu, najbolji način da se započne dan je bogata jutarnja trpeza.

Jedan od primera pravog bogatog doručka zasigurno je turski doručak. Može biti vegetarijanski i veganski, ali i pravi izbor za ljubitelje mesa. Iako se ukusi doručka razlikuju od regije, postoje jela koja su deo svakog doručka širom Turske.

U rezidenciji ambasadora, priliku da probaju najrazličitije ukuse i jutarnje specijalitete imali su predstavnici medija iz Srbije.

Aksoy je upoznao sa činjenicom da je Ministarstvo kulture i turizma Turske ovu godinu proglasio “godinom gastronomije”, te da je povodom toga želeo da predstavi turski doručak dragim prijateljima i ljubiteljima Turske, koji u Srbiji žive.

“Turski doručak zauzima posebno, veoma važno mesto u turskoj kulturi i predstavlja ritual bez kojeg se početak dana teško može zamisliti. Turski doručak je po svojoj raznolikosti i bogatstvu poznat širom sveta, a pored neizostavnog čaja, čine ga proizvodi iz različitih delova Turske, kao što su razne vrste sireva, pite, pršute, povrće, bureci, masline, slatki i slani namazi. Danas će naši srbijanski prijatelji imati priliku da uživaju u ukusima Turske i da se bar na trenutak osećaju kao da su u mojoj domovini”, rekao je ambasador Aksoy.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh