Kultura

Na repertoaru NPM-a u petak predstava “Alfa Beta”

Na Velikoj sceni NPM-a u petak, 16.04.2021. godine, na rasporedu je predstava „Alfa Beta“ autora Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića sa početkom u 18 sati.

predstava "Alfa Beta" - PR / Haber.ba

U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

predstava “Alfa Beta” – PR / Haber.ba

Koja je svrha i smisao braka? Šta brak sa sobom kroz vrijeme nosi? Koliko ostajemo svoji? Kako nas brak oblikuje? Da li su naša očekivanja prevarena? Da li u svim bračnim i životnim fazama osjećamo onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i šta je to? Neka su od pitanja koja se prožimaju kroz predstavu “Alfa Beta“.

Predstava „Alfa Beta“ se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi. Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba FBiH koje su na snazi.

Cijena ulaznice je 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i penzionere.

ULAZNICE
Ulaznice su u prodaji od srijede, 14.04., na blagajni NPM-a od 9 – 14 sati.

Rezervacije: na broj 036/550-470, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh