Kultura

Sakić: “Sve spremno za večerašnji centralni mevlud islamske zajednice”

Mevlud će učiti naši najpoznatiji učači i bit će ga moguće pratiti u direktnom prijenosu na Televiziji BIR, kao i na društvenim mrežama na zvaničnim profilima medijskih platformi Media centra Islamske zajednice.

Sve spremno za večerašnji centralni mevlud islamske zajednice - MINA

U Gradskoj džamiji u Bihaću večeras će s početkom u 18.30 sati biti održan centralni mevlud Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, kojim će biti obilježen i značajni jubilej Islamske zajednice – 50. godina kontinuiranog izlaženja Islamskih informativnih novina (IIN) Preporod.

Mevlud će učiti naši najpoznatiji učači i bit će ga moguće pratiti u direktnom prijenosu na Televiziji BIR, kao i na društvenim mrežama na zvaničnim profilima medijskih platformi Media centra Islamske zajednice.

Direktor Media centra Amir Sakić za Agenciju MINA izjavio je kako je sinoć uspješno održana tehnička proba, te da su i ostale potrebne pripreme privedene kraju.

– Ovo je veliki i za nas posebno značajan događaj. Obilježavamo Mevlud posljednjeg Poslanika islama, Muhammeda a.s., i ovo je centralna manifestacija Islamske zajednice.
Također, ovim mevludom obilježavamo i pola stoljeća izlaženja našeg Preporoda koji danas djeluje u okviru Media centra i koji je do danas stekao reputaciju jednog od najznačajnijih printanih medija u našoj zemlji – kazao je direktor Sakić.

Islamska zajednica pridaje veliku pažnju prevenciji u zaštiti zdravlja džematlija i preporučuje vjernicima da zbog epidemiološke situacije mevlud prate na televiziji u svojim domovima.

Mevlud će izvesti naši hafizi i učači: Mensur Malkić, Aziz Alili, Burhan Šaban, Hamza Lavić, Ahmed Hašić, Bilal Kovačević, Resul Alić, Naim Hamzabegović, Ibrahim Bilčević, Mustafa Isaković, Ahmed Alili, Jasir Kovačević i Adis Skalić.

Planirano je da mevludski vazu-nasihat večeras kazuje reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Organizatori centralne mevludske svečanosti su Rijaset Islamske zajednice i Media centar Islamske zajednice, uz domaćinstvo Muftijstva bihaćkog, dok program tehnički realizira BIR Televizija u saradnji sa Televizijom Bosne i Hercegovine.

Sve spremno za večerašnji centralni mevlud islamske zajednice – MINA

 


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh