Kultura

Marija Škaričić i Goran Bogdan najbolji na 14. Mostar film festivalu

Dodjelom nagrada “Stablo ljubavi“ zatvoren je 14. Mostar film festival, ovog puta u formi autokina zbog sigurnosti od širenja zaraze koronavirusom. Žiri u sastavu Miro Barnjak, Anila Gajević i Branka Bešević – Gajić najboljim je proglasio Gorana Bogdana za ulogu u filmu “Otac“, dok je najbolja glumica Marija Škaričić za ulogu u filmu “Mare“. Najbolje sporedne uloge ostvarili su Jadranka Đokić i Boris Isaković, dok je najbolji debitant Lazar Dragojević.

Najbolji glumci 14. MFF-a / PR - Haber.ba

– Bez obzira na sve poteškoće, ponovo smo imali dobar festival. Moram pohvaliti organizaciju, te posebno ideju o autokinu. Dakle, u iznimno teškim uslovima uspjeli smo organizovati još jedan veliki kulturni događaj. I ovo je trenutak u kojem je pobijedila umjetnost, istakla je Bešević – Gajić.

Zadovoljan 14. Mostar film festivalom je i prvi čovjek – Slaven Knezović.

Autokino ostaje Mostarcima / PR – Haber.ba

– Za ovaj put od nas toliko uz nadu da ćemo se vratiti u normalu i da će u narednoj godini svi festivali, pa i naš biti održavani u normalnim okolnostima, rekao je.

Na ovogodišnjem festivalu glume prikazana su ukupno 24 filmska ostvarenja, među kojima deset u takmičarskom dijelu programa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh