Kultura

Nagrađeni najbolji bosanski studenti u Austriji

03. oktobra 2020, u Beču, u okviru manifestacije 831. Rođendan Bosne / Povelje bana Kulina, dodijeljene su studentske nagrade Bosanskog Akademskog Društva u Austriji.

Nagrađeni najbolji bosanski studenti u Austriji - Bhakademiker.org/bs

Ove godine radi prijave velikog broja kandidata, tim za dodjelu nagrada studentima bosanskog porijekla na austrijskim univerzitetima odlučio je da dodijeli nagrade u četiri kategorije.

Prvu nagradu, GBAA award za najbolje ocjene bachelor studija u Austriji i upisom na master studij dobio je Mahir Kurtalić, student arhitekture u Beču.

Mahir Kurtalić – Bhakademiker.org/bs

Nagradu za najbolje ocjene bachelor studija u Bosni i Hercegovini sa upisom na master studiju Austriji dobila je Milica Marić iz Banja Luke sa master studijem u Klagenfurtu. Na žalost radi semestra u Njemačkoj nije mogla prisustvovati dodjeli nagrada. Nagrada će biti uručena prvom prilikom kada kolegica Marić bude mogla doći u Beč.

Milica Marić – Bhakademiker.org/bs

Nagradu za najbolje ocjene master studija u Austriji ne računajući bachelor studij, dobila je Najda Delić Simić, studentica master studija: Management von EU-Projekten, Eisenstadt.

Najda Delić Simić – Bhakademiker.org/bs

Nagradu za najbolje ocjene prve tri završene godine studija na univerzitetima u Austriji koji ne praktikuju bachelor studij, a traju četiri i više godina, dobila je Dalila Avdibegović, studentica medicine u Graz-u.

Dalila Avdibegović – Bhakademiker.org/bs

Dodjela nagrada obavljena je u prostorijama ambasade BiH u Austriji. Nagrade GBAA su uručili ambasador BiH u Austriji Dr. Kemal Kozarić, počasni konzul BiH u Austriji DI Davul Ljuhar i predsjednik Bosanskog Akademskog Društva u Austriji DI ZT Siradj Duhan.

Nagrađeni najbolji bosanski studenti u Austriji – Bhakademiker.org/bs

 


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh