Kultura

U Mostaru okončana manifestacija “Šantićeve večeri poezije“

Bez obzira na poteškoće uzrokovane pandemijom koronavirusa, organizatori 101. Šantićevih večeri poezije zadovoljni su samom manifestacijom.

Predsjednica Prosvjete Sanja Bjelica-Šagovnović podsjetila je na izložbe, pjesničke večeri, promocije knjiga i predavanja u sklopu manifestacije, a posebno je, kaže, zadovoljna što je u okviru Šantićevih večeri započela Škola Srpskog jezika, historije i kulture.

To je ustvari škola za djecu srpske nacionalnosti koja žive na na ovom prostoru, a koja nemaju priliku pohađati časove Srpskog jezika u nastavnim planovima i programima Hercegovačko-neretvanskog kantona.

– Važno je spomenuti i dodjelu 75 stipendija učenicima i studentima u sklopu manifestacije, što nas također itekako čini sretnima i ponosnima, navela je, te kazala da su svi koji su na bilo koji način uključeni u organizaciju, zadovoljni kako je sve proteklo.
Dio programa zbog opasnosti koronavirusa odrganizovan je na otvorenom, a i ove godine neki programi u sklopu manifestacije održani su u Nevesinju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh